Hierontaa ja vy�hyketerapiaa

HOITOMUODOT
Klassinen hieronta
Niska-hartiahieronta
Pään hieronta
Vyöhyketerapia
Korvahoito
Jalkaterä
Säären polaarinen painanta
Homeopatia
Vauvojen hoidot
Oikea hoito juuri sinulle!
Takaisin etusivulle
hieronta
Klassinen hieronta

Klassisesta hieronnasta on apua lihaskipuihin, päänsärkyihin, rasitusvammoihin ja ylirasittuneisuuteen. Hieronnalla lievitetään mm. selkä- ja niskakipuja, joista monet istumatyötä tekevät kärsivät nykyään kroonisesti. Säännöllinen hierojalla käynti parantaakin huomattavasti työtehoa, kun lihasjännitykset eivät häiritse.

Urheilu- ja liikuntasuoritusten jälkeen hieronta nopeuttaa rasituksesta palautumista, koska kuona-aineet poistuvat hieronnan myötä nopeammin.

Hieronnan fyysisiä vaikutuksia ovat lihasten rentoutumisen lisäksi niiden verenkierron ja aineenvaihdunnan paraneminen, kipujen lieventyminen ja keskushermoston rauhoittuminen. Rauhoittavan vaikutuksen ansiosta hieronta auttaa jopa burn out -asiakkaiden hoidossa. Unihäiriöistä kärsiville siitä on myös ollut apua.

Hieronta sopii kaikenikäsille - vauvat ja lapset rentoutuvat siinä missä vanhemmatkin!

Hierontaa on vältettävä, jos sinulla on tulehdus, akuutti ihottuma, tarttuva tauti, kuumetta, vaikea nivelrikko, suonikohjuja, hemofilia l. verenvuototauti, vaikeita sydäntauteja, halvaus tai pahanlaatuisia kasvaimia.

niska-hartiahieronta Niskan ja hartiaseudun hieronta on eniten käytettyjä palveluja, sillä sen alueen vaivat ovat todella lisääntyneet. Päänsärky, huimaus, ja lihasjännitykset antavat vihjettä hakeutua hierontaan. 5-10 kerran sarjan jälkeen jännitykset helpottavat. "Kuureja" olisi hyvä ottaa noin kahdesti vuodessa - tai sitten käydä säännöllisesti tarvittavin väliajoin (esim. 2-4 viikkoa).
Rentouttava, stressia laukaiseva pään hieronta yhdistetään usein vyöhyketerapiahoitoon. Hoito-ohjelmastani voi varata myös erikseen puolen tunnin kasvo- ja päähieronnan. p��n hieronta
Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapiassa käsitellään jalkapohjat, korvat tai koko keho. Vyöhyketerapialla pyritään aktivoimaan kehon omia parantumisprosesseja ja siitä saa apua mm. lihasjännityksiin, särkyihin, ummetukseen, unettomuuteen, stressiin, immuunipuolustuksen vahvistamiseen, PMS-oireisiin, korkeaan verenpaineeseen, aknen hoitoon, vaihdevuosivaivoihin, laihdutukseen, virtsatietulehduksiin, hormonihäiriöihin (mm. lapsettomuushoitoja) ja koliikkiin.

Tasapainottavan vaikutuksen ansiosta vyöhyketerapia piristää ja lisää energisyyttä, joten hoidon aiheena voi olla "vain" kevät- tai syysväsymys tai muu mitättömältä tuntuva vaiva. Niitäkään ei tarvitse hyväksyä kun apua on tarjolla!

korvahoito Korvahoito: Modernissa vyöhyketerapiassa aloitan hoidon yleensä korvasta, josta pystyn analysoimaan asiakkaan kokonaistilaa. Esimerkiksi väsymys, stressi, suolistohäiriöt, hiivasyndrooma ja erilaiset tulehdukset näkyvät selkeästi korvajärjestelmästä. Korvan hoidolla saadaan nopeita tuloksia mm. päänsärkyjen, akuuttien raajakipujen ja iskiaksen hoidossa. Myös vieroitushoidossa, kuten ravinnosta, tupakasta tai alkoholista vieroituksessa, korvasta on apua. Korvahoidoissa käytetään teräväpäistä muovipuikkoa ja pieniä korvamagneetteja, joita pidetään hoidon jälkeen kaksi vuorokautta tehostamassa tukosten aukeamista.
Jalkaterä: Jalkaterä hoidetaan kun halutaan tuloksia aineenvaihdunta- ja hormonitoimintahäiriöissä tai iskiaksessa. Jalkaterän käsittely tuntuu useimmista rentouttavalta ja miellyttävältä. Jalkaterän hoidossa käytetään apuvälineenä isoa muovipuikkoa. Pääosin hoito tapahtuu kuitenkin sormin painelemalla ja hieromalla. jalkater�
s��ren polaarinen painanta Säären polaarinen painanta: Modernissa vyöhyketerapiassa käsitellään pisteitä koko keholta. Säären alueelta aktivoidaan aineenvaihduntaan liittyviä tasoja ja ratoja. Yhteensä tunnetaan useita kymmeniä vyöhykejärjestelmiä ympäri kehoa: esim. käsissä, jaloissa, nenässä, kasvoissa ja päänahassa. Hoidossa voidaan keskittyä mihin tahansa yhteen vyöhykejärjestelmään, mutta useimmiten käytetään ainakin 2-3 järjestelmää. Tyypillinen hoito-ohjelmani koostuu korva-, pää- ja jalkateräjärjestelmän sekä säären järjestelmän hoidosta. Välillä säären sijaan käsittelenkin esim. käsivarsien tasot ja radat, joskus taas hoito saattaa päättyä niska-hartiaseudun hierontaan.
Homeopatia

Klassinen homeopatia on yli 250 vuotta vanha hoitomuoto. Saksalainen lääkäri Samuel Hahnemann löysi homeopatian idean, samankaltaisuuden lain, huomatessaan että pieni määrä kiinanpuuta (China) parantaa malarian oireet kun taas isompi määrä Chinaa saa aikaan terveelle ihmiselle malarian oireita. Samankaltaisuuden laki onkin homeopatian perusta, johon lääkeaineen valinta perustuu.

Homeopaattisessa hoidossa tehdään ensin noin 1,5 tunnin haastattelu, jossa käydään läpi oireet, joihin asiakas haluaa apua. Merkittävää on lisäksi tietää mm. kaikki sairaudet lapsuudesta alkaen, mahdolliset kriisit sekä vanhempien, sisarusten ja isovanhempien sairaudet. Homeopaattisen haastattelun aikana kannattaa kertoa kaikista pienistäkin oireista ja oudoistakin tuntemuksista, sillä ne saattavat olla juuri tietyn lääkeaineen kannalta merkittäviä. Mitä rehellisemmin pystyy kuvailemaan vointiaan, sitä paremmin löytyy juuri omaa tilaa vastaava homeopaattinen lääkeaine.

Haastattelun jälkeen teen hoitosuunnitelman, joka kantaa yleensä eteenpäin muutamasta kuukaudesta jopa muutamaan vuoteen. Mikäli kyse on useista vaivoista hoidetaan ensin akuutit oireet ja sen jälkeen lähdetään hoitamaan kroonista tilaa.

Homeopatialla on saatu hyviä tuloksia hoidettaessa esimerkiksi allergioita, poskiontelotulehduksia, virtsatietulehduksia, iho-ongelmia, hormonitoiminnan häiriöitä, lapsettomuutta ja esiintymisjännityksiä.

Vauvojen hoidot
vauvan vy�hyketerapia Vauvoillakin on vaivoja, joihin vyöhyketerapia ja hieronta voivat antaa helpotusta. Koliikki ja unihäiriöt, sekä niiden aiheuttama itkuisuus vähenevät hoitojen myötä.

Kaikki lapset ovat tykänneet hoidoista, sillä hoito tuntuu hyvältäja rentouttavalta, eikä ole ollenkaan kivuliasta.

Vauvoja hoidetaan käsistä ja jaloista kevyesti hieromalla, sekä korvia topsy-puikolla painelemalla.

vauvan jalka
vauvan k�si
vauvan korva
Oikea hoito juuri sinulle!

Jos olet kiinnostunut hieronta-, vyöhyketerapia- tai homeopatiahoidoista, muttet oikein tiedä mikä hoito olisi juuri sinulle sopiva, otapa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse ja kerro oireista, niin sovitaan tapaaminen, jonka yhteydessä voin sitten suunnitella sinulle hoito-ohjelman!

Anne Vuotari
Sturenkatu 43
00550 HELSINKI
puh: 040 535 0161
e-mail:

Lisätietoja hoitomuodoista löytyy myös Luontaislääketieteen Instituutti Kaironin sivuilta.
Takaisin etusivulle

Kuvat & sivut � 2001-2012 Mytty